ARRÒS DE MUNTANYA
- 400 g - Arròs
- 1/2 - Conill tallat a trossos
- 200 g - Costella de porc a trossos petits
- 2 - Cebes trinxades
- 1 pebrot verd o vermell (o els dos)
- 2 grans - All picat
- 2 - Tomàquets madurs ratllats
- 100 g - Pèsols
- 1 1/4 l - Aigua
- Sal
- Oli
- Per fer la picada:
- Uns brins de safrà
- 1 gra - All
- Julivert
Introducció:
Aquest plat també rep el nom d'arròs del tros o arròs de pagès.
Preparació:
En una cassola amb oli fregiu els trossos de conill i de costella de porc fins que estiguin ben daurats i els retireu.
En el mateix oli, feu un sofregit amb la ceba, l’all i el tomàquet.
Quan el sofregit estigui ben fosc reincorporeu-hi els trossos de carn i remeneu el conjunt. Afegiu-hi l’arròs, barregeu-lo amb el sofregit i tireu-hi l’aigua bullent.
Al cap d’un moment afegiu-hi els pèsols i la picada deixatada amb una mica de caldo de la cocció.
Deixeu-ho bullir 15 minuts aproximadament.
Si a mig coure veieu que hi falta aigua, afegiu-n’hi, sempre bullent.
Variacions:
- En el sofregit s’hi pot afegir unes gotes de conyac.
- Hi ha qui hi afegeix altres tipus de verdures: mongeta tendra, carxofes, etc.
- Hi ha qui hi posa pebrot vermell escalivat a la cassola.
- S’hi pot afegir algun tipus de bolet (rossinyols, carreretes).
- S’hi pot afegir pollastre o substituir el conill per pollastre.
- A més o en comptes de la costella s’hi pot posar cap de costella o salsitxes.
- S’hi pot afegir cansalada i pernil.
En el mateix oli, feu un sofregit amb la ceba, l’all i el tomàquet.
Quan el sofregit estigui ben fosc reincorporeu-hi els trossos de carn i remeneu el conjunt. Afegiu-hi l’arròs, barregeu-lo amb el sofregit i tireu-hi l’aigua bullent.
Al cap d’un moment afegiu-hi els pèsols i la picada deixatada amb una mica de caldo de la cocció.
Deixeu-ho bullir 15 minuts aproximadament.
Si a mig coure veieu que hi falta aigua, afegiu-n’hi, sempre bullent.
Variacions:
- En el sofregit s’hi pot afegir unes gotes de conyac.
- Hi ha qui hi afegeix altres tipus de verdures: mongeta tendra, carxofes, etc.
- Hi ha qui hi posa pebrot vermell escalivat a la cassola.
- S’hi pot afegir algun tipus de bolet (rossinyols, carreretes).
- S’hi pot afegir pollastre o substituir el conill per pollastre.
- A més o en comptes de la costella s’hi pot posar cap de costella o salsitxes.
- S’hi pot afegir cansalada i pernil.
Font: Corpus Culinari Català
No hay comentarios:
Publicar un comentario